Waar wij voor staan?

Historie Van der Heijden Truckstyling

Er is een extreme voorliefde voor gestylede vrachtwagens, welke style dan ook. Wij kunnen dan ook echt zeggen dat ons werk onze hobby is! Ongeacht het aantal vrachtwagens dat in de werkplaats staat, streven wij ernaar om een perfect resultaat te realiseren voor de klant. Onderstaand lees je meer over hoe Van der Heijden Truckstyling ooit begon als hobby en sindsdien gegroeid is als bedrijf. 
Van der Heijden Truckstyling is ontstaan uit een jarenlange liefde voor vrachtwagens. Samen met mijn vader ben ik in 2009 begonnen met het ombouwen van een Scania Torpedo 6-cilinder Low Roof naar een Scania Torpedo V8 Topline. Na 4 jaar tijdens schoolvakanties te zijn meegereden met pa door Europa in deze Scania Torpedo, werd het toch tijd voor iets nieuws. We wilden een stap verder gaan, dus hebben we in februari 2013 een Scania R730 frontstuur besteld bij de Scania in Veghel. In juni begon de ombouw naar Torpedo. Ditmaal zou het geen trekker-oplegger combinatie worden, maar een bakwagen-schamelaanhanger combinatie. Deze combinatie hebben pa en ik samen opgebouwd tot hetgeen wat er nu staat. Denk bij het ombouwen aan diverse aanpassingen aan de verlichting, opbergkisten, zijafscherming en tot slot de ombouw naar Torpedo. 


Na de geslaagde projecten met de Scania's, zijn er diverse aanvragen via kennissen binnen-gekomen of er ook iets gestyled kon worden aan hun vrachtwagen. In 2017 liep het aantal aanvragen naar maatwerk styling zo snel op, dat er een inschrijving moest komen bij de Kamer van Koophandel. De eerste projecten waren binnen en we konden officieel aan de slag. Op dat moment studeerde ik zelf nog Technische Bedrijfskunde op het HBO, waar ik vanzelfsprekend overdag aanwezig moest zijn. Dit betekende dat het stylen van vrachtwagens in de ochtend- en avonduren en in het weekend plaatsvond. In het 3e jaar van mijn studie werd het werk alsmaar serieuzer en stond ik voor een lastige keuze; school óf werk. Mijn keuze ging uit naar de vrachtwagens en daar heb ik tot op heden geen spijt van. Na deze beslissing heb ik gelijk een aantal vrienden gevraagd om deze uitdaging met mij aan te gaan. Het antwoord was een duidelijke "ja!". Na 3 jaar zijn we samen al uitgegroeid tot mede-marktleider in het stylen van trucks en nog steeds groeiende. Ondanks de groei blijven we ons ook in de toekomst focussen op de kwaliteit die de klant van ons gewend is.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Samen naar het gewenste resultaat

Ten eerste wordt de klant uitgenodigd in de werkplaats. Hierna volgt een gesprek om de wensen van de klant te specificeren. In de werkplaats wordt er geproefd naar de mogelijkheden en kan de klant gelijk zien hoe er te werk wordt gegaan. Dit resulteert direct in een duidelijke impressie bij de klant.

Wanneer de wens van de klant duidelijk is, wordt er een ontwerp gerealiseerd. Bij akkoord op het ontwerp, volgt een passende, gespecificeerde offerte. Indien zowel het ontwerp als de offerte akkoord zijn, wordt er een datum en tijdsbestek besproken voor de werkzaamheden aan de vrachtwagen. Dit kan variëren van twee dagen tot drie maanden.

Als de vrachtwagen binnenkomt, wordt er nog een keer gezamenlijk gekeken of het ontwerp nog steeds naar wens is. Wanneer het ontwerp goed is, gaan de werkzaamheden van start. De auto wordt volledig opgebouwd en klaargemaakt voor de spuiter. Als de vrachtwagen klaar is wordt deze door ons gedemonteerd en worden de spullen, meestal inclusief vrachtwagen, vervoerd naar de spuiter.

Na het spuiten van de onderdelen en/of de vrachtwagen komt alles bij ons terug in de werkplaats en wordt er waar nodig verlichting gemonteerd. Hierna zullen de onderdelen gemonteerd worden op de vrachtwagen en komt het eindresultaat in zicht. Er wordt voor gezorgd dat de klant bij het gehele proces van de bouw betrokken wordt. De vrachtwagen is ook pas klaar wanneer de klant dit zegt. Het ontzorgen van de klant is wat ons sterk maakt. Dankzij onze strakke werkwijze en onze diverse partners waarmee wij rechtstreeks in contact staan, kunnen wij ook het spuitwerk en het interieur voor de vrachtwagen verzorgen. Korte lijnen en snel schakelen is waar wij voor gaan om de klant goed van dienst te kunnen zijn.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF